Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171115

Jacob Nelander Fagerberg

Skepp och hoj!
Klockan har precis slagit efter midnatt och vi i styrbordsvakt har precis förfångat vaktposterna. Igår har vi haft en till shorts och t-shirt väder med gynnsamma vindar.

Senaste dagen har varit händelserik då vi har fått sätta två nya segel i topp-riggen. Med de nya seglerna uppe fick våra toppgastar svettas lite när vi övade vändningar. Efter några vändningar så började vi att ta tid på hur långtid det tar för oss att vända fartyget från order till att allt är uppklarat på däck. Med våra blygsamma 14 min har vi fortfarande en bit kvar till Gladans rekordtid som är på 2 minuter.

Igår (14/11) har vi dessutom firat HMS Gladan som fyller 71 år. Vi bjöds på go-fika som kockarna hade bakat. Det bjöds på morotskaka med blå glasyr och vi sjöng ja må hon leva med en hög stämma.

I denna stund vi sitter och skriver börjar vi se ljuset ifrån Lanzarote i horisonten. Idag (Onsdag) kommer vi ankra utanför Lanzarote och förbereda både oss själva och Gladan för hamnbesöket i Lanzarote.

Hoppas ni alla därhemma sover gott, snart får vi krypa ner i bingen för några timmar sömn igen.

101 Joas & 121 Claeson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *