Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 171007

Linus Grann

2017-10-07

Under fredagen hade vi lyxen ombord att ha helgrutin. Det innebär en timmes sovmorgon som var välbehövd för många ombord. Därefter var det vaktuppställning och babordsvakt tog över vakten och styrbords vakt fick permission.

Under förmiddagen var det förberedelser för open ship som vi skulle ha under eftermiddagen. Vi hade även besök från det Brasilianska skolfartyget Brazil.  Inför open ship fick vi stöttning av svenska ambassaden som kom med ännu fler bullar än under gårdagen, ca 200st hembakta kanelbullar av deras egen kock. De var väldigt goda och enormt uppskattade av både besättning och gäster.

Dagen bjöd på fantastiskt väder med strålande solsken.

Vaktschemat var strukturerat så att babordsvakten också kunde vara lediga delar av dagen.  Vi passade då på att åka taxi upp till Holmenkollen och turista. Där uppe besökte vi den kända hoppbacken och njöt av utsikten över Oslo.  Därefter besökte vi en streetfood market i närheten av fartyget, där man kunde välja på mat från alla möjliga nationaliteter.

I helhet ger vi Oslo 4/5 toasters.

Kd Olsson, Kd Broman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *