Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 171005

Linus Grann

På torsdagmorgon så tog vi upp ankaret för att röra oss till vår förtöjningsplats, vi fick klart för oss att 09:59 skulle landgången vara på väg över och det var den! Tajmat in i minsta detalj.

Under förflyttningen så putsade vi till fartygets mässing lite mer noggrant och spolade däcket likaså.

Efter förtöjningen så gjorde vi klart det sista för att sedan stå uppställda på kaj 12:45 för förflyttning till Svenska ambassadens residence, där möttes nog vi alla utav en ordentlig chock… Kakbordet var enormt och alla tyckte det var helt fantastiskt. Kocken ska ha en står eloge för att han boostade vårt stridsvärde!

Efter kakminglet fick vi en presentation utav stf ambassadör och den nya militärattachen, riktigt berikande att få lyssna på dem.

Nästa på schemat var att BB vakt hade permission och 7st fick biljetter till en filmpremiär, filmen var Tom of Finland och den var riktigt bra! Denna film var Finlands Oscarsbidrag. Vi fick dessutom stå på rödamattan och bli fotade, det var en upplevelse i sig.

Efter premiären åkte vi tillbaks till fartyget för att snabbt byta om för att sedan förkovra oss i den fina staden Oslo!

I och med detta har vi inte många dagar kvar och med bagaget fyllt med ny kunskap ska det bli skönt att ombasera hemåt.

Kd Richie signing out

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *