Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 171004

Linus Grann

Goder afton!

Klockan är 23.55 och denna lagom kalla kväll med lagom mycket vind och lagom mycket aktivitet i närområdet går jag, Karin Remnegård, tillsammans med Jesper Bjelkemyr ankarpost. Onsdagen den 4 oktober 2017 började, enligt rutin, med Meatloaf! på ormiligt hög volym… Högtalarna ger inte Meatloaf rättvisa. Efter frukost var det dags att vinda lätt och sätta kurs nordvart. Vi lämnade de fina Kosteröarna nöjda och till synes utvilade. Vi satte underriggen med revad gaffelfock samt storsegel då det blåste på ganska ordentligt på det öppna vattnet mellan Kosteröarna och inloppet till Oslofjorden. Jag hade förmånen att stå utkikspost 18m upp i den förliga masten då vi löpte igenom den södra delen av fjorden och vilken utsikt det var! Så länge det inte regnar eller blåser (eller både och) tycker jag att det är riktigt trevligt att stå där uppe och spana.

Väl inne i fjorden lade vi oss till ankars med 110m kätting i vattnet, vilket är lika med morgonbrak i morgon bitti då vi ska vinda lätt (dock tungt) för att därefter förtöja i närheten av Aker Brygga.

I övrigt har det genomförts tampförhör och vi har fått lyssna till kd Hellström, som på ett föredömligt sätt gett oss ”bra att ha” kunskap om Oslo.

Babords vakt går vakt och det betyder att vi inte gör det imorgon vilket i sin tur betyder att Oslo kommer att utforskas närmare!

Till sist vill jag skicka en hälsning till dig Martin. Tack för ditt långa tålamod, oändliga kärlek och konstanta stöttning, snart ses vi igen!

Tack och go´natt!

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *