Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

170803 Resebrev HMS Gladan

jerkerschyllert

I skrivande stund, ser jag solen gå ner i horisonten, samt Öresundsbron och Malmö närmar sig på styrbord sida.

Att vädret har en betydelse för oss ute till sjöss är det ingen tvekan om. Idag var planen att vi skulle ankrat utanför Ystad, för att sedan ta oss in till hamn på fredag förmiddag. På grund av de kommande dagarnas prognoser ändrades detta. Vi har alltså seglat förbi Ystad och skall snart ankra utanför Malmö. Vädret har som många andra dagar varierat. Vi har haft solsken, ösregn, åska och kraftiga vindar.

Mitt under pågående lunch idag gick brandlarmet. Alla var snabbt uppe på däck och inräknade. Som tur var så var det ett falsklarm som hade utlösts av en elektrisk brännkniv som användes till för att kapa tampar. Ibland sker det att man får förkortad lunch och det kan vara anledningar som att vi behöver hjälpa till uppe på däck att hala ned storseglet eller som idag, att brandlarmet går.

För min del är det snart dags att sova, för att få några timmars sömn innan morgondagens tidiga vakt och fortsatta färd in till Malmö.

Med vänliga hälsningar, Kadett Viktor Hamberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *