Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170709

John Samuelsson

Idag/igår har vi lämnat Visby och seglar mot Göteborg alla mår bra och har roligt. i morse och under förmidagen regnade det extremt mycket, så det var lite tråkigt att de sista timmarna i Visby bjöd så tråkigt väder. Annars var vädret i Visby bra, vi kom ju in på fredagen och så fick alla chans att gå in i stan. Det var almedalsveckan så hela Visby va fullt med partier o politiker man kunde stå och  lyssna på, men det va mer än så det va många olika föreningar också som tex svenska kyrkan.

Vi tittade även på de gamla byggnader och vi åt glass såklart. och på andra sidan hamnen fanns det en glassbar med ca 300 olika smaker glass. Det är även Europas största glass bar. Så man hade lite beslut ångest när man skulle in o välja mellan alla olika smaker. Beslut ångesten gjorde så jag blev besviken på mina smaker, jag tog 3 olika smaker ( mint o choklad, red bull och fizzy dizzy)  och om ni ska gå dit någon gång, ta lång tid på er innan ni tar en kö lapp så ni inte gör samma misstag som mig.

Vi kommer komma fram till Göteborg på tisdag kväll eller iallafall det är målet sen kan ju allt hända på sjön och sen åker vi hem på onsdagen och sen då slutar denna lila resan för den här gången.

Men nu ska jag gå o sova för klockan är rätt mycket just nu men fortsätt följa vår resa nu det är bara några dagar kvar.

Mvh Pirow Andersson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *