Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HMS GLADAN TAR SEMESTER!

janeriklinell

HMS Gladans besättning tar nu semester efter ett intensivt första halvår med elevperioder runt bl.a. Kanarieöarna, Karlskronas- och Stockholms skärgård. Halvårets höjdpunkt var naturligtvis den avslutande jubileumshelgen vid vasamuséet i Stockholm. Med några stämningsfulla bilder vill vi i besättningen önska alla våra bloggläsare, en riktigt skön sommar!

 

Sonja Herlin ser nöjd ut i Gladan-keps.

Tack för denna gången! Sonja med barn och barnbarn.

Tores barnbarn gav oss en inblick i Tores liv. Divisionschefen tackar för ett lyckat 70-årsjubileum.

Sonja förevigar sitt besök i gästboken.

Förtjusande Sonja Herlin med följe. Sonja är dotter till Tore Herlin som konstruerade skonert typ Gladan.

F.d. fartygschef Sten Gattberg viker segel tillsammans med Johanna Hård av Segerstad, f.d. 3.skeppare.

Vakthavande officer beordrar: ”Hal dör! Hissa!”

Skonerten HMS Falken och briggen Tre kronor.

HMS Falken.

Hala storens klofall! De föredetta besättningsmedlemmarna kommer snabbt in i skepparpipans takt.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *