Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170418

Linus Grann

Hej! Nu kommer ännu ett inlägg från hundvakten (00-04). Jag och tobbe eller som han är känd på båten som Byström, sitter just nu i Gunnrummet medan vinden tjuter utanför och båten lutar något åt hållet av 25 grader. Gårdagen var den första prövningen för oss som elever eftersom det igår började blåsa upp och luta en del. Vi spenderade eftermiddagen med seglingsexercis vilket är att vända ett antal gånger för att träna. Senare på dagen lutade det för mycket så vi var tvungna att dra in skeppsbåten. Jag upplever att alla förutom några få har gott humör och tycker att allt det här är kul. Jag själv kan erkänna att hemlängtan börjar komma smått men det är bara att stå ut eftersom jag vet att allt kommer bli bättre senare med tanke på allt bra som händer här. // 123 Gabriel Salminen

 

Hej alla! Idag började utmaningen på riktigt! Innan har vi haft väldigt tur med vädret med ganska svaga vindar och klar himmel men idag förändrades det. Vindarna har blivit starkare och vågorna större. Fartyget har en lutning på ungefär 25 grader vilket kräver både mer tålamod och viljestyrka. Hemlängtan blir större men även kämparglöden och viljan att genomföra denna expedition blir också större. Att gå på toaletten är nog den största utmaningen med denna lutning. // 131 Byström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Mette Klouman 18 april 2017 22:16

  Massor av heja och hurra för er alla - ni är så himla duktiga och det är helt fantastiskt att få följa ert äventyr! Vid anfall av hemlängtan så kan ni tänka på att det är noll grader och snö i Stockholm... :-) Extrastor kram till Gabriel från mamma, Theo och Donny

 • Nanna 18 april 2017 19:54

  Tjenahej alla gastar o matroser, kaptener o kadetter.
  Tobbes mamma här (som gör sitt 5:e bloggförsök). Så kul att höra hur ni har det. Vilket äventyr! Jag hoppas att 131 prickar rätt i lutningen.
  Var rädda om er och om varandra, särskilt när prövningarna blir tuffa. Då kan man behöva en klapp på axeln.
  Kram på er alla och en extra t 131.

 • Annica 18 april 2017 19:36

  Blir så imponerad av er allihop! Grymt bra kämpat! Fortsatt lycka till alla fina ungdomar!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *