Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170417

John Samuelsson

Skepp och hoj!

Klockan är 03:00 i detta nu och Esbjörnsson och Ljungberg sitter på däck som kajvakt. Vi kom fram till Madeira igår natt men väntade med att lägga till i hamnen fram till i morse. När vi hade förtöjt i hamnen så började vi rengöra hela skeppet.  Efter detta så startade vi vår första permission. Dagarna fram till Madeira var lärorika eftersom att seglingen satte igång på riktigt. Vi fick till exempel lära oss vändningar ute till havs. Nu har allas sjösjuka börjat lättna och vi alla mår bättre.  Madeiras huvudstad Funchal är väldigt fin och sent på kvällarna så lyser alla hus upp staden . Det är väldigt fint, då många hus ligger på väg upp i berget så att det skapar en väldigt häftig syn från båten. Livet här ombord har gjort det svårt att skilja på dagar och nätter, det känns som att det inte finns nätter och dagarna flyter ihop då vi har vakt pass på nätterna med vårt 4h pass schema. Imorgon påbörjar vi vår resa mot Azorerna som är beräknad att ta 7 dygn. Det som är kul att se är de stora framstegen vi gör. Från att stå som frågetecken så kan vi nu för varje dag som går förstå och göra nya saker på egen hand. Nu är det skönt att ha fått permission ett par timmar och vi känner oss redo att ge oss ut igen. Glöm inte att ni kan skicka meddelanden via bloggen som når oss här ombord trots att vi inte har någon uppkopling med våra mobiler.

Nytt blogginlägg kommer snart igen! Ha det så bra landkrabbor

// 204 Ljugberg och 232 Esbjörnsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

 • Familjen Hörner 17 april 2017 20:14

  Tack för alla fina bilder och en rolig blogg. Vi är många trogna läsare som följer er, dag och natt.
  En super härlig fortsättning på resan önskar vi er.
  Kramar till alla på Falken!
  Hälsar
  Familjen Hörner
  Med massa extra kramar till Karin!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *