Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170415

John Samuelsson

Det har varit en vacker dag idag men självklart har det blåst mycket vilket är normalt på falken. Men trots detta så har båten inte gungat mycket. Eleverna mår också bättre och spyr inte lika mycket som de gjorde den första dagen då vi började röra på oss till Madeira. Detta är på grund utav de har blivit vana vid båten och åksjukan.  Vi har också sett har sett andra djur mer än bara delfiner som fiskar och en liten sköldpadda. Vi elever har haft tampförhör, vilket de flesta fick godkänd på. Det var enstaka personer bland annat jag själv som trodde att de skulle få göra omprov.  Men i mitt fall hände det inte då jag blev godkänd första gången jag gjorde förhöret.

Vi hade det lite svårt vid lunch då det kom en skum lukt från babord sida.  Kvarterna är trötta och alla vill sova fast det funkar ej då alla måste jobba. Självklart är alla sams och man kan snacka med de flesta personerna då man inte kanske inte har chansen att träffa alla, men vi trivs och är glada trots att vi har brist på sömn och energi.

Det har snart gått en vecka och vi har bara 4 veckor kvar så vi har redan kommit en bra bit.

Med vänlig hälsning 224 Majid

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Mårten Byström 15 april 2017 15:31

    Hoppas ni alla har det bra.
    Vilket härligt äventyr.
    Tobias mamma har försökt att delaga i bloggen men misslyckats.
    Nu blir det ett försök från Tobbes pappa att försöka få fram en hälsning till er alla och lite extra till Tobbe.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *