Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170414 *2

John Samuelsson

Detta är den tredje dagen till sjöss, eller är det den fjärde? Det är svårt att hålla koll på då alla dagar och nätter flyter samman och mycket av allt som skett känns som en svag dimma efter vakt passets slut. Men även fast minnet sviker en från gång till gång så kan man inte känna sig mer fri än vad man gör i nuet under denna färd.  Detta är min andra seglats och mycket av det vi gör kommer snabbt tillbaka som om jag aldrig lämnat Falken vilket gör resan för min del lite roligare. Känslorna man upplever under varje dag är allt ifrån att vara exalterad av dem delfinflockar man ser hoppandes framför båten men också rädslan av att man är så liten ute på havet bland hård vind och hög sjö. Efter en jobbig första natt med vågor har jag vant mig med det eviga guppandet. Även fast det blir allt svårare för varje dag som går att hålla sitt leende på topp med lite sömn och hårt arbete så skulle jag aldrig byta en sekund av det mot något annat. //426 Alexander Leonhardt

Tjena tjena, Mathilda här igen, här får ni ännu en uppdatering, mig blir ni inte av med. Idag har vi alla suttit med näsorna ner i våra böcker och papper varenda ledig tid vi haft. Tampförhör stod på dagens schema och detta stressade självklart upp de flesta, för om vi inte klarade detta så skulle vi inte få permission så för oss blev det ett måste att klara det. Och det gjorde vi också, så nu taggar vi upp för Madeira. Jag tror jag pratar från alla ombord på båten när jag säger att jag vill ge en stor eloge till kockarna ombord. De serverar underbar mat dag efter dag, måltid efter måltid med ett leende på läpparna. Jag fick höra att det skulle serveras god mat ombord och det kan jag verkligen intyga om. Och idag fick vi otroligt god köttfärslimpa, sås och potatis som ni kommer kunna se lite längre ner. Nu börjar några av oss känna hemlängtan och jag måste erkänna att det gör även jag. Man saknar trots allt sin egna säng, familjen och kompisarna en hel del. Men en positiv sak för att väga upp är att sjösjukan har gått över för i princip allihopa vilket är sjukt härligt. Så som uppföljning på mitt förra brev så kan jag nu konstatera att besättningens förklaring att sjösjukan går över efter några dygn stämmer väl. Nu ska vi få sova så god natt och på återseende //402 Mathilda Hallberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Gitte Grann 16 april 2017 07:47

  Glad påsk önskar vi er alla från ett soligt Ullared med minus 4a grader
  Så härligt o få va delaktig i era resor med bilder o skrift i bloggen .
  Kram från familjen Grann

 • Fredrik Jennekrans 15 april 2017 12:55

  Vi vill ta tillfället i akt att önska en Glad Påsk till samtliga elever samt besättning på HMS Falken!

  Kul att läsa era resebrev, och man blir faktiskt rätt så avundsjuk... :)
  Här hemma i Stockholm har vi haft snö igår, men i dag på Påskafton har vi strålande sol fast så klart lite kyligt.
  Glöm inte att stötta varandra, bit ihop om det blir lite tungt! Detta fixar ni galant.
  Tror att vi talar för alla nära och kära att vi saknar er! (Filip Jennekrans mamma toooook saknar sin plutt)

  Som jag förstår väntar Madeira nu, skall bli spännande att följa er resa vidare.

  / Fredrik Jennekrans med familj.

 • Erik Esbjörnsson 15 april 2017 08:14

  Det låter ändå som att det positiva överväger även om ni är slitna. Inser är någon tröst kan jag berätta att i Björkhagen natten till påskafton var minus fyra grader och det ligger lite snö på marken ( fast vår mark gungar inte :). Ha så kul på Madeira!
  Ett litet PS till 232: av någon anledning kommer inte mammas kommentarer fram , men hon hälsar till vår serb, grek och thai.
  Erik

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *