Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170312

John Samuelsson

2017-03-12 Kl- 03:07

Hej igen!

Simon och Alexandra här igen mitt i natten som vanligt haha. Idag har det varigt en mycket bra dag! Det var en mycket tuff natt för många natten innan, men dagen blev toppen! Det var mycket sol och inga moln så det blev mycket varmt och som tur var fick vi njuta av det. Det var idag andra dagen i streck som vi har varigt ute till havs och alla mår bra, det vill säga, ingen har kräkt.

Men såklart kan man inte ha det allt för bra i livet. Mitt under den härliga stekningen av solen så utbröt det ett larm. Det var brandalarmet som hade satt igång. Vi blev snabbt sagda att ställa upp i våra divitioner för att vi alla skulle bli inräknade och fick titta på när nyckelbesättningen förberedde sig i blixt fart för att släcka branden. Som tur så var det endast en övning och allt hade gått bra.

Dagen var inte bara härlig för toppen vädret, den blev även ännu bättre då delfiner simmade runt om vår båt ett tag. Alla sprang genast fram för att se de och vi blev alla jätte glada. Vissa hade även turen att få se en havssköldpadda. Men dagen blev ännu bättre.

Kockarna fortsätter att leverera och idag fick vi tacos och kall cola till middag. Men vi fick dock jobba för vår mat då vi innan middagen genomförde ett hårt fyspass som leddes av 3:an (en av skepparna ombord).

Denna resa erbjuder även en del teoretiska lektioner och lärningsmoment där vi instrueras i olika tampnamn och deras funktioner vid segelsättning och hur vi ska använda oss av olika knopar som vi under ett senare tillfälle förhördes på.

 

MVH

Kowalska och Sjöman

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *