Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170311

John Samuelsson

Hej!

Idag har vi kastat loss från Santa Cruz kaj och fortsatt seglingen mot Lanzarote och förväntar oss att förtöja på söndag morgon. Just nu befinner vi oss utan land i sikte. Vinden har lagt sig och vi seglar stillsamt framåt i mörkret. Vi elever har slutat spy nu har istället kunnat börja arbeta bättre och njuta av att vara till sjöss. Det har varit väldigt varmt men det känns inte så varmt eftersom det blåser en del på däck. Trots fem lager solkräm så har vi svenskar, inställda på vinter, blivit rätt så rödbrända om kinderna.

Idag har vi bla haft knopkurs där vi fått lära oss en del knopar samt fått göra ögonsplits och tagling på gröna elvtampar. Vi i andra och fjärde kvarter har också haft tabata-fys som 3 skepparen höll i, 16 övningar med två repetitioner vardera. Det var kul och utmanande eftersom båten både lutade och gungade, inte helt lätt att hålla balansen men det gick bra ändå.

Nu är snart vårat nattpass slut och vi ska försöka sova i ett par timmar innan vi vaknar till skramliga toner av Meatloaf som kallar till frukost. ”Dead ringer for love” måste förövrigt vara den bästa väckningssignalen någonsin, även om de andra kanske inte håller med…  Godnatt!

426 Johansson, 422 Weidel

 

Kurs 157 Fart 2,3knop Ca 90 Nm kvar till Lanzarote

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

 • Camilla o Fredrik Sjöman 11 mars 2017 10:55

  Hej på er alla! 11/3-2017

  Så roligt att följa er här på bloggen. Förstår att ni har det både härligt o tufft med sjösjuka o
  solsveda, härlig sommar värme o bad! Här hemma i Malmö har vi +5 grader strålande sol och 2 m/s
  N vind. Hoppas ni alla får må bättre från sjösjukan, så ni kan njuta av er tid på det fina Segelskeppet
  o allt som ni får lära er, det blir ett minne för livet! Många hälsningar till alla Bernadotte elever o alla ni andra ombord. Kämpa på!
  Hej då från Familjen Sjöman (som gärna varit med) :)

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *