Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170310

John Samuelsson

Hej! Vi har kastat loss från Teneriffa och är nu på väg till Lanzarote. Igår när vi kom fram till Teneriffa efter en lång natt med illamående och utmattade elever så kom vi till vår destination och man märkte att de flesta piggnade till. När vi väl kom i land så kändes det som att man fortfarande var på det öppna havet och att allt gungade. Efter lunchen fick vi reda på att vi fick permission fram tills att vi på babord hade permission fram tills att vi hade vakt.

På permission gick vi och letade efter ett ställe att bada på. Vi hitta en liten lagun där vi kunde bada och svalka oss. Eftersom att det är mars så var vattnet lite kallt men det var tillräckligt för att kunna bada i. Efter några dopp, gick vi och letade efter ett köpcentrum som vi hade hört talas om och där köpte snacks och dricka (som var mycket efterlängtat). Vi gick tillbaks till HMS Falken för att ta en efterlängtad dusch. Kl- 17:00 var det dags för middag som var rostbiff med potatissallad och den var väldigt god. När jag hade vakt satt dem andra och kollade film nere på trossbotten. Eftersom att det var babords hade vakt så kunde styrbord vara mer fria och fick vara ute på stan lite längre.

Väckning Kl 06:30 som vanligt för att sedan äta frukost och skrubba däcket och göra klart för avfärd.

Med friska hälsningar Max och Oliver från Bernadottegymnasiet, Pauliskolan, Malmö.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *