Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170223

John Samuelsson

Hej!

Tidigt på morgonen idag tog eleverna farväl av oss i besättnigen och lämnade för att ta bussen till flygplatsen. Själv så har min tid här nere ombord på Falken bara börjat. Jag har lite mer än tre veckor kvar här som praktikant i byssan och den närmsta veckan så ska jag laga mat själv till den besättning som blir kvar.

Det var ett gäng med härliga elever som jag både hade trevliga konversationer under seglingen med samt spenderade den största delen av min ledighet tillsammans med.

Jag ser fram emot den närmsta tiden här ombord nu och det kommer bli skönt att kunna jobba i byssan och få bestämma en del utav måltiderna själv.

Ha det gott, hej!

Laban Karlsson                                                                                                                   Kockelev                                                                                                                               Elof Lindälvs gymnasium                                                                                                 Kungsbacka

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *