Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170222

John Samuelsson

Tjena bloggen!

Bakom skärmen sitter två trötta grabbar som snart är på väg hem från en tio dagars resa med den svenska flottans skonert ”HMS Falken”. Det har varit ett spännande äventyr och en resa ingen av oss kommer att glömma. Det har funnits kämpiga tider ombord på båten men man har även skapat bra minnen tillsammans. Just idag startade dagen med att vi låg ankrade en liten bit utanför ”Puerto de Las palmas” Alltså Las palmas hamn på Gran Canaria. Vi gick upp 06:30 och käkade frukost, sedan påbörjade vi en stor-städning av båten så att folket av Gran Canaria kan se hur vackert fartyget är. Vi tvättade och putsade i flera timmar så att båten glänste, därefter förberedde vi oss för att lätta ankar och ta sig in till hamn.

När vi kom in i hamnen la vi inte till direkt vid kaj, utan började först med att bunkra diesel och andra nödvändigheter. Där efter så skulle vi öva på att hanfotsankra, vilket är att man förtöjer med två ankare och backar upp mot kajen. Detta var även en manöver som även nyckelbesättningen inte gjorde alls ofta, så spänningen var hög. Så håll koll på bloggen snart så kommer dete komma ut lite fina foton över detta.

Senare på kvällen fick alla permission till minst kl. 20:00.

Vår tid på HMS Falken har varit en mix av känslor. Det har varit mycket slitigt med hårda tider och arbeten. Men tiden här slutar med ett leende på läpparna och goda minnen. Vi, Törnströmska elever, vill tacka FSJU-eleverna och nyckelbesättningen för att ni har hjälpt oss skapa en tid vi aldrig kommer att glömma.

Med vänliga hälsningar; 123, Pålsson & 121, Lindahl

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *