Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vi minns Kenneth

Afghanistanstyrkan bloggar

Solen sänkte sig stilla idag från en blå himmel. Tidigare blev våra flaggor sänkta på halv stång. Vi påmindes om att det var idag som Kenneth Wallin skulle begravas hemma i Sverige. Vi på Camp Northern Lights samlades i kapellet för att också vi minnas en vän och soldat som samtidigt jordfästes i Katarina kyrka.

– Trots 700 mils avstånd mellan oss och begravningen i Stockholm vill vi vara närvarnade för att hedra Kenneth en sista gång, sade Anders Radix som är präst på FS 19.

Många fler än vad som fick plats i kapellet kom till minnesstunden.

Vår samling var enkel, många hade kommit. Många fler än de som rymdes i vårt kapell. Ändå var känslan av gemenskap stark. I gudstjänstens enkelhet rymdes det stora. För oss var det viktiga att känna att vi inte glömmer Kenneth utan att vi kommer att bära hans minne med oss in i framtiden.

Psalmsång i gemenskap och värmande ord från vår präst. En stund till eftertanke där vi fick en möjlighet att samla oss, gå tillbaka i det som hänt och tända ett ljus för Kenneth. Så gjorde många av oss som var på plats.

Ljusen brann för Kenneth.

I Gudstjänstens avslutning gav vår präst oss några tänkvärda ord att ta med oss.
– Gå i frid och hedra Kenneths minne genom att göra det som han kom hit för att göra och det som han gav sitt liv för.

Text och foto: PAO

Personlig blogg

Här kan anhöriga och andra intresserade följa vardagen för FS19 i Afghanistan. Bloggen är ett arkiv av de inlägg som publicerades 2010.
Bloggen producerades av soldaterna själva, från utbildningen i Sverige och senare direkt från Afghanistan.

2 kommentarer

  • Tina 16 november 2010 20:33

    R.I.P

  • stallnoret 17 november 2010 13:46

    Nu är Jonas på väg tillbaka till sitt uppdrag i Afghanistan efter en ofrivillig x-tra vecka här hemma.Snöstorm gjorde att han inte kom iväg förra onsdag. Ja" nu är då istället endast 3 veckor kvar tills vi får hem honom,hoppas att ni får det lungt den sista tiden.Blev mycket rörd när man såg er minnesstund över kennet Wallin,vad fint! Många hälsningar Jonas Mamma