Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En dag med drag

Afghanistanstyrkan bloggar

Det var verkligen en dag med drag. Kanske har skyttekompaniet en lite ovanlig inställning till avkoppling.

Lördagen den 21 augusti hade skyttekompaniet en annorlunda dag. En ”wellfaredag” minsann. Syftet var att komma ifrån tjänsten för en stund och för att lära känna varandra bättre vilket slutade med en väldigt uppskattad dag med lekar, tävlingar, god mat och trevligt sällskap.

Lagen planerade sin insats noga. Den här kategorin soldater har både laganda och tävlingsinstinkt.

Dagen började med att alla fick en välförtjänt sovmorgon. Inte till klockan ett på eftermiddagen precis men det var då det hela drog igång. Tävlingsledningen gick igenom reglerna för dagens uppdrag som de olika tävlingsgrupperna skulle lösa. Lagen var blandade med personer från alla plutoner, inklusive vår nytillkomna finländska pluton. Uppdragen var allt från att dra en pansarterrängbil en viss sträcka till att leta efter getter på campen. Vid varje uppdrag fick grupperna olika poäng som i slutändan gav ett vinnande lag. Kreativiteten hos lagen var stor och fuskfaktorn enormt hög. Men precis som man alltid säger var det viktiga att vi hade roligt vilket vi verkligen hade.

En del uppgifter hade ordentliga svårigheter att reda ut.

Efter många skratt och stark tävlingsinställning hos samtliga var det dags för en festmåltid som kockarna ordnat för oss. Kött, pommes frites och bearnesås är precis vad alla soldater vill ha så det blev inga sura miner direkt när maten stod på bordet. En avslutning med glass gjorde självklart middagen än bättre.

Efter en trevlig middag med prisutdelning samlades alla i mässen för mingel och filmvisning. Filmerna som visades var inspelade av tredje och fjärde pluton. De bjöd på mycket skratt.

Lisa
Skyttekompaniet

Personlig blogg

Här kan anhöriga och andra intresserade följa vardagen för FS19 i Afghanistan. Bloggen är ett arkiv av de inlägg som publicerades 2010.
Bloggen producerades av soldaterna själva, från utbildningen i Sverige och senare direkt från Afghanistan.

1 kommentar

 • Maria 15 september 2010 19:19

  Härligt att läsa och se bilder på lite fritid också. Bra fortsätt med det! Jag blir glad av att se annat än bara arbete.
  Vi anhöriga vet ju varför ni är där.
  Ha det bra o var rädda om varandra.
  Vi saknar dig älskade Sambo/pappa Mikael
  Kram Maria o Lucas