På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Avtackning efter ett helt arbetsliv som meteorolog i Försvarsmakten

metocc

Torbjörn Haldammen omgiven av stolta medarbetare efter medaljering för sina många år som Officer/Reservofficer i Försvarsmakten. Fotograf: Jens Alm, FM

Vår mest erfarne meteorolog har nu efter lång och trogen tjänst lämnat Vädertjänsten. Torbjörn Haldammen började sin bana som meteorolog på dåvarande F1 i Västerås 1975 och har därefter spenderat större delen av sin tid på Vädercentralens (nuvarande METOCC) produktionsavdelning där han sedermera blev chef. Sina sista år som ordinarie anställd gjorde han på METOCC:s utbildningsavdelning där han var en mycket uppskattad lärare, studiebesöksmottagare och inte minst medarbetare.

Tal och överlämnande av present av METOCC:s chef övlt Jens Alm

Fotograf: Sofia Söderholm

 

Efter pensionen har han fortsatt att arbeta hos oss som reservofficer på halvtid i några år, men nu var tiden kommen för att gå i pension ”på riktigt”. I motsats till många andra som går i pension håller han inte med om att det var bättre förr och i sitt tal vid avtackningen berättade han om vilka enorma förbättringar som har skett inom meteorologyrket under hans tid. Både när det gäller materialet vi har att arbeta med, all data och teknik men även den ovanligt varma stämningen på arbetsplatserna. Vi är många meteorologer som genom åren har sett Torbjörn som en mentor och han har med glädje delat med sig av sina erfarenheter och filosofier kring arbetet. Han kommer vara oerhört saknad här på METOCC men vi önskar honom all glädje och lycka till med Livet 2.0 som han själv kallar det. Till sist en av Torbjörns många käpphästar som han ofta avslutade sina studiebesök med och som även har kunnat ses i tryck i Officerstidningen 2014 när Torbjörn intervjuades:

”Allt mellan himmel och jord, det är för amatörer! Vi tar allt från havsbottnen och ut i rymden!”

 

Torbjörn i prognostjänst. Foto: Officerstidningen

Foto: Officerstidningen

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.