Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tjejdag på Luftstridsskolan i Uppsala

metoccutb

Lördagen den 7 oktober ordnades en ”pröva på dag” för tjejer mellan 18 och 30 år på Luftstridsskolan i Uppsala. Under en eftermiddag fick tjejerna möjligheten att se området innanför grindarna, och få information om vad vi gör i Försvarsmakten och Flygvapnet. Bland annat visades film och bildspel om de olika yrkena och utbildningarna i Flygvapnet. Rekryt Linda Godtman visade sitt logement och packningen man har med när man ska ut i fält, och alla som ville fick prova att bära stridsväst och hjälm. Under dagen hann tjejerna även med att genomföra ett multitest i idrottshallen, med bland annat armhäng, upphopp och beep-test. De flesta visade sig ha trott att det skulle vara mycket hårdare och tuffare krav än det faktiskt är. Dagen avslutades med fika och frågestund, där samtliga tjejer sade sig vara intresserade av att veta mer och sannolikt även göra en GU (grundutbildning) så småningom. Den här ”prova på dagen” kommer genomföras igen längre fram, och de som är intresserade kan med fördel höra av sig till LSS rekryteringskoordinator Anna-Karin Eskemyr.

Fotograf Anna-Karin Eskemyr FM

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.