Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

NOMEK 2017 i Oslo

metoccutb

Varje år hålls en veckas utbildning, där meteorologer från Norden och även länder i närheten har möjlighet att delta. I år var det strax över 20 st deltagare från Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Lettland, Estland, Litauen och Irland som fick möjlighet till nya kunskaper och mycket diskussioner.

NOMEK står för NOrdisk MEteorologisk Kompetensutveckling och i år hölls kursen av Meteorologisk institutt i Oslo i samarbete med Eumetsat. Vi möttes på måndagen av snöfall och norrmännen ursäktade sig för det luriga aprilvädret.Från det blev vädret bättre som tur var, då vi under onsdagen hade möjlighet att få se Oslo med omgivningar under en utflykt som startade på eftermiddagen i de centrala delarna av Oslo och avslutades på Holmenkollen.

Måndag morgon vid Meteorologisk institutt.
Fotograf Annika Schröder

Ämnen som avhandlades var bl. a. radar, satellit, ensembleprognoser, orografiska flöden och kommunikation. Det ger mycket idéer och stort utbyte att träffa meteorologer med olika arbetsuppgifter och perspektiv.

Onsdag morgon vid Meteorologisk institutt.
Fotograf Annika Schröder

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.