Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FMM Patrull 2019 är igång!

Jesper Sundström

Luleå och F 21 bjöd på sol och högsommarvärme när de sista förberedelserna inför onsdagens patrulltävling FMM Patrull genomfördes under tisdagen. Efter inskrivning och inkvartering har lagen fått en formell genomgång av hinderbanan och skjutningen samt möjlighet att träna på de två momenten.

En av de drygt 200 deltagarna är Felix Norelius från Luftstridsskolan i Uppsala som nu genomför FMM Patrull för tredje gången.
– Vi har ett väldigt jämnt lag och har ägnat hela förra veckan åt tävlingsförberedelser så jag både tror och hoppas att det ska gå riktigt bra. Topp fem ska inte vara omöjligt.

Felix Norelius, Luftstridsskolan

Vid 18-tiden genomfördes en kort invigningsceremoni där övningsledaren tillika flottiljchefen, överste Claes Isoz höll ett kort anförande där han hälsade deltagarna välkomna och önskade dem lycka till. Därefter hölls en lagledargenomgång för att bland annat säkerställa att alla lag är med på banan vad gäller tävlingsbestämmelserna.

Nu väntar en viktig nattvila för deltagarna och imorgon bitti 08.00 går starten för det första momentet.

OBS! Under nattmomentet kommer man att kunna följa lagen i terrängen via GPS-tracking via följande länk https://www.tulospalvelu.fi/gps/private/20190828FMMPatrull/

Länken aktiveras först 22.30

Personlig blogg

En blogg som rapporterar direkt från försvarsmaktsmästerskapen i patrulltävlan (FMM Patrull).
I år är det Göta ingenjörregemente som arrangerar mästerskapen och tävlingen går av stapeln i Eksjö.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *