Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppföljning GU

FMLOPE ingår i arbetsgruppen för uppföljning av grund- och repetitionsutbildning (Ag GU RU). Uppföljningarna görs för att Försvarsmakten införde ett nytt grundutbildningssystem (GU) vid halvårsskiftet 2016. Försvarsmakten är i mitt i det första genomförandet. Det finns ett antal publikationer, reglementen och handböcker som styr. Ag GU RU följer upp att man följer de bestämmelser som är utgivna. Samtidigt följer de att de utgivna bestämmelserna är funktionella och fungerar och i den mån det behövs så rättar arbetsgruppen till så att det blir ett väl fungerande system. Arbetsgruppen hämtar alltså intryck när systemet möter den så kallade verkligheten på den lokala nivån.

Länkar till inlägg från uppföljningsbesök.

FMLOPE har ögon och öron överallt
http://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/2017/02/02/fmlope-har-ogon-och-oron-overallt/