På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppföljning GU

FMLOPE ingår i arbetsgruppen för uppföljning av grund- och repetitionsutbildning (Ag GU RU). Uppföljningarna görs för att Försvarsmakten införde ett nytt grundutbildningssystem (GU) vid halvårsskiftet 2016. Försvarsmakten är i mitt i det första genomförandet. Det finns ett antal publikationer, reglementen och handböcker som styr. Ag GU RU följer upp att man följer de bestämmelser som är utgivna. Samtidigt följer de att de utgivna bestämmelserna är funktionella och fungerar och i den mån det behövs så rättar arbetsgruppen till så att det blir ett väl fungerande system. Arbetsgruppen hämtar alltså intryck när systemet möter den så kallade verkligheten på den lokala nivån.

Länkar till inlägg från uppföljningsbesök.

FMLOPE har ögon och öron överallt
http://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/2017/02/02/fmlope-har-ogon-och-oron-overallt/