På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

SKANFORUM

Det skandinaviska nätverket för forskning och utveckling av militärt ledande (SKANFORUM) skapades 2002. Nätverket möts årligen med roterande värdskap mellan Sverige, Danmark och Norge.

I forumet utses en representant ur varje nation som ingår i SKANFORUM styrgrupp. Styrgruppen koordinerar planering och genomförande av mötet. Nuvarande styrgrupp består av: regementsförvaltare Thomas Grevholm, MHS H/FMLOPE (SE), major Brian Voigt, Forsvarsakademiet (DK) samt Kommandørkaptein Rino Bandlitz Johansen, Forsvarets Høyskole (NO).

Under mötet genomförs föreläsningar och utvecklande samtal inom ledarskap och ledarutveckling, med utgångspunkt i den av styrgruppen fastställda agendan och i de frågor som föranmälts av deltagarna.

Syfte 

Syftet med SKANFORUM är att inspirera och dela kunskap kring:

• Forskning inom ledande och ledarutveckling

• Erfarenhetsutbyte inom ledande och ledarutveckling

• De undersökningar som görs kring trender och tendenser inom ledande och ledarutveckling

• Varje lands organisering vad gäller militärt ledarskap och forskning