På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nätverk Utveckla Lärmiljö

Försvarsmaktens Nätverk Utveckla Lärmiljö skapades vid ämnesmöte ledarskap och pedagogik den 23 maj 2018. Ämnesmötet genomfördes i Karlskrona tillsammans med Sjöstridsskolan (SSS) på plats i lektionssalen Ellenabben.

Fokus för ämnesmötet var att utveckla utbildningsmetodik och lärmiljöer med stöd av modern teknik. Temat var valt utifrån det uttryckta behovet av att utveckla organisation, personal och rutiner avseende pedagogik och utbildningsmetodik inklusive införandet av ny teknik och nätbaserade metoder för att på ett så pedagogiskt och effektivt sätt som möjligt uppfylla förbandens behov av rätt kompetens.

Vid våra förbandsbesök såväl som i dialoger med skolor och centrum framförs önskemål om seminarium och workshops som metod för erfarenhetsutbyte och kunskapsuppbyggnad.

Det var helt eniga mötesdeltagare som skapade nätverket och samtliga deltagare var överens om de positiva effekterna nätverket ska komma att få. FM LOPE utsågs att vara sammanhållande och kommer att kalla till regelbundna möten, både IRL och på nätet.

Mer om ämnesmötet:
https://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/2018/05/29/utveckla-utbildningsmetodik-och-larmiljoer-med-stod-av-modern-teknik/

Marie Meigård, FM LOPE, ansvarig för Försvarsmaktens Nätverk Utveckla Lärmiljö.