Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nätbaserat lärande

Jobbar du med någon form av utbildning i Försvarsmakten?

Nätbaserat lärande innebär stora pedagogiska möjligheter. Inspireras av Sjöstridsskolans beslut att lägga all sin utbildningsverksamhet på lärplattformen. Intervju med utbildningschefen.
Hur kan du använda nätbaserat lärande? För dig som lärare? Som elev?
Krångla inte till det, klicka på filmen och få reda på hur.

Försvarsmaktens lärplattform är ett pedagogiskt verktyg som finns tillgänglig via internet. Den är öppen för alla i Försvarsmakten inklusive Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna. Vill du titta närmare på innehållet och möjligheterna så maila supporten som anges på startsidan.

Läs gärna mer i vår bok
Nätbaserat lärande i Försvarsmakten

Stefan Hrastinski, författare till boken Nätbaserad utbildning – en introduktion, intervjuas och berättar mer om nätbaserat lärande

Inspireras av Folkbildningens sida Flexikon med pedagogisk inspiration och konkreta digitala verktyg http://flexikon.folkbildning.net