På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nätbaserat lärande

Jobbar du med någon form av utbildning i Försvarsmakten?

Nätbaserat lärande innebär stora pedagogiska möjligheter. Inspireras av Sjöstridsskolans beslut att lägga all sin utbildningsverksamhet på lärplattformen. Intervju med utbildningschefen.
Hur kan du använda nätbaserat lärande? För dig som lärare? Som elev?
Krångla inte till det, klicka på filmen och få reda på hur.

Försvarsmaktens lärplattform är ett pedagogiskt verktyg som finns tillgänglig via internet. Den är öppen för alla i Försvarsmakten inklusive Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna. Vill du titta närmare på innehållet och möjligheterna så maila supporten som anges på startsidan.

Läs gärna mer i vår bok
Nätbaserat lärande i Försvarsmakten

Stefan Hrastinski, författare till boken Nätbaserad utbildning – en introduktion, intervjuas och berättar mer om nätbaserat lärande

Inspireras av Folkbildningens sida Flexikon med pedagogisk inspiration och konkreta digitala verktyg http://flexikon.folkbildning.net