Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Digitalisering

Digitaliseringen innebär en digital transformation som kommer att förändra vad vi gör, hur vi gör det och väcka tankar på vad som går att göra. Enligt regeringen ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Digitala kanaler är numera naturliga för unga människor och de ska även kunna användas i det formella lärandet i skolan. Vi följer utvecklingen i omvärlden kopplat till vårt arbete med att leda utvecklingen av ledande och lärande i Försvarsmakten.

Kan grundutbildningen digitaliseras?

Hur påverkas Försvarsmakten av Digitaliseringen av skolan – en långsiktig utmaning när samhället förändras?

Vi följer svenska folkets internetvanor via internetstiftelsens årliga rapportering
https://svenskarnaochinternet.se/rapporter/svenskarna-och-internet-2019/
https://2018.svenskarnaochinternet.se/sammanfattning/
http://www.soi2017.se/

Digitaliseringskommissionens slutbetänkande
http://www.regeringen.se/4af25c/contentassets/f7d07b214e2c459eb5757cea206e6701/sou-2016_89_webb.pdf

Nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet
http://www.regeringen.se/4a9d9a/contentassets/00b3d9118b0144f6bb95302f3e08d11c/nationell-digitaliseringsstrategi-for-skolvasendet.pdf