På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny doktor i Försvarsmakten – Grattis Sophie Fredén!

fmlope

Vi har glädjen att gratulera Sophie Fredén som nyligen disputerade! Hon är inte enbart doktor utan även vår kollega på FMLOPE sedan många år. Grattis Sophie!
Doktorsavhandlingen ”Från värnplikt till frivillighet – Hur en ny reformidé mötte den etablerade praktiken i Försvarsmakten” försvarade hon på Militärhögskolan Halmstad med den äran. Disputationen ägde alltså rum utanför lärosätet och genomfördes dessutom som ett hybridmöte blandat med deltagare på plats och på distans via internet.
Forskningsresan som behandlar en historisk och genomgripande personalförsörjningsreformidé är till ända.
Resan har lett Sophie till många platser i Försvarsmakten där hon fått ta del av personalens upplevelse på alla nivåer, inklusive den allra högsta, av att genomföra den i praktiken.
– Jag hoppas att min forskning kan bidra till en större förståelse för reformprocesser i Försvarsmakten i synnerhet, men även i allmänhet, berättar Sophie. Jag följde en personalförsörjningsreform, men många av de reflektioner jag gjort är förmodligen relevanta för andra typer av reformer.
Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *