På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

COVID-19 – Erfarenheter inom anpassningar av utbildning – delrapport

fmlope

Våren har präglats av stort engagemang, vilja och kreativitet bland lärare och instruktörer som givet sina förutsättningar kontinuerligt försöker skapa lärsituationer för att elever och studerande ska nå kunskapsmålen. I delrapporten av uppgiften som gavs FMLOPE finns bla erfarenheter av anpassningar på skolor och centrum.

Vi vill inför höstens utbildningar:

Uppmana lärare och instruktörer att söka samverkan med andra utbildningsaktörer i Försvarsmakten för att inspireras av andras lösningar. I bilagorna till denna delrapport finns en lång rad av erfarenheter, åtgärder och anpassningar.
Uppmana ledningsfunktionerna på skolor och centrum att inleda utvecklingsarbete som inkluderar förändring av lokala regelverk som verkar hämmande på pedagogisk utveckling genom att prioritera tillgång till fungerande IT-infrastruktur, hårdvaror och mjukvaror för att ge den pedagogiska personalen bättre förutsättningar till pedagogiskt utvecklingsarbete.

Bakgrunden till våra uppmaningar bygger på den sammantagna information vi samlat in och som vi bedömer det är det mest effektiva sättet att inspirera i syfte att vidta anpassningar inför hösten.

Hela delrapporten finns att läsa här delrapport-erfarenheter-inom-anpassningar-av-utb-maa-covid19.pdf
Bilagorna är inte med här. Vill du ta del av dem så uppmanar vi dig att leta upp rapporten FM2020-13549:1 i VIDAR alternativt kontakta oss.

För oss är det naturligt att Försvarsmakten som stor utbildningsaktör alltid har lärperspektivet som utgångspunkt oavsett om det handlar om att skapa och organisera utbildning, om att möblera en lektionssal, bygga om eller bygga nya skolhus eller skaffa nödvändiga hjälpmedel. Och att alltid ha fokus på att optimera lärsituation, lärmiljö och lärprocess för att maximera elevens och den studerandes möjlighet till lärande i syfte att nå lärmålet.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *