På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kunskapslyftare, bibliotekarie och chef med helhetssyn

fmlope

Bakom titeln bibliotekarie döljer sig chefen för sektionen Lärandestöd och Pedagogisk Utveckling (LPU), Andreas Nilsson Sjöstridsskolan, som driver marinens pedagogiska utvecklingsarbete. Artikeln i Försvarets Forum 02/2020 lyfter frågan om civil/militär och ett citat från Andreas: “Redan på anställningsintervjun insåg jag att mitt uppdrag som bibliotekarie skulle vara så mycket större än att bara låna ut skönlitteratur. Jag är väldigt glad för möjligheten att få arbeta i och för Försvarsmakten och bidra till helheten.”

Vi på FMLOPE som jobbar med utveckling för hela Försvarsmakten har goda relationer med Sjöstridsskolan och är glada för den respons vi alltid får från Andreas och alla hans kollegor närhelst vi tar kontakt. Två färska exempel är hur vi kunnat följa GMU 19/20 på SSS ur ett pedagogiskt perspektiv och hur vi just nu samarbetar för att undersöka hur coronakrisen påverkat Försvarsmaktens utbildningar.

Andreas igen: “Det finns naturligtvis viktiga skillnader mellan den militära delen och de stödjande civila delarna. Samtidigt är det kanske inte alltid inom det militära som kunskapen om vad den civila kompetensen kan erbjuda finns. Jag tror att civilanställda och militär personal behöver mötas för att se det. Att jag själv har fått den möjligheten av mina närmaste chefer tror jag resulterat i att min verksamhet idag stödjer betydligt fler än vad som annars varit fallet.”

Not: Försvarets Forum finns att tillgå i pappersform och som lågupplöst pdf. Därför valde vi att uppmärksamma artikeln med bild på tidningen och utdrag från texten. Läs hela tidningen här: https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/tidningar/  

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *