Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

e-möte – möte utan resa – verktyg finns på plats

fmlope

Reser du för kortare arbetsmöten? Jobbar du med nationella och/eller internationella nätverk? Vill du undvika resa men fortsätta att mötas? Då är det dags att prova e-möten! I tider där resor av olika skäl vill undvikas vill vi påminna om det välfungerade nätmötesverktyget Adobe Connect som finns lättillgängligt för all personal på FM lärplattform, itslearning, som nås via internet.

Det enda som krävs är inloggning till plattformen och en internetuppkopplad dator eller smartphone. Alla i Försvarsmakten får tillgång till plattformen efter användarregistrering som sker här på Emilia. Mer information här: http://emilia.swedi.mil.se/Jobbstod/Utbildning/natbaseratlarandeifm/Sidor/FM-l%c3%a4rplattform.aspx

På lärplattformen finns en kort instruktionsfilm om hur Adobe Connect fungerar. Men vad kan du då göra? De mest använda funktionerna i verktyget medför att du kan:

 • kommunicera via chatt, röst och video
 • presentera PowerPoint- och pdf-dokument, bilder, filmer
 • samarbeta med hjälp av gemensamma anteckningar och whiteboard

Dessutom kan du:

 • visa din skärm och dina program för andra
 • ha småenkäter
 • fördela deltagare i olika grupprum
 • göra inspelning av möten mm.
 • Du som mötesvärd designar dina egna rum, t ex hur mötesdeltagarna skall komma in, vilka rättigheter de skall ha i rummet. Du kan alltid ändra rättigheterna under ett möte.
 • Du bestämmer själv hur enkelt eller avancerat rum du vill arbeta i.
 • Du har dina egna rum. Ingen bokning behövs. Du kan förbereda genom att ladda upp material. Allt finns kvar i rummet mellan mötena. Du väljer själv vad som döljs och vad som är synligt för deltagarna.
 • Du bjuder in mötesdeltagarna genom att ge dem en länk eller t ex länka direkt från någon webbsida.

Reser du för kortare arbetsmöten? Jobbar du med nationella och/eller internationella nätverk? Dags att prioritera arbetstiden bättre? Vill du undvika resa men fortsätta att mötas? Då är det dags att prova e-möten!

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *