Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Bemötande i vardag och utbildning

fmlope

Bemötande i vardag och utbildning är temat för ämnesmöte ledarskap och pedagogik 4-5 mars 2020. Temat är valt utifrån utfallet i den senaste rekrytenkäten.

Magnus Möller på FM LOPE förbereder ämnesmötet

FM LOPE har inom Försvarsmakten uppgiften att leda organisationens utveckling vad avser ledarskap och pedagogik. Dessa båda ämnen är högst centrala för lösandet av Försvarsmaktens uppgifter. Att leda sig själv, att leda andra och därtill utbilda/utveckla mot de förmågor krigsförbanden kräver för att lösa sina uppgifter är viktigt för organisationen.

En del i vår uppgift omfattar ansvaret att vara Försvarsmaktens ämnesföreträdare inom ledarskap och pedagogik. Som ett betydelsefullt verktyg i kontakten mellan förband, skolor och centrum så har sedan år 2013 ämnesmöten genomförts. Dessa har skett i form av fysiska möten under vår och höst samt nätbaserade ämnesmöten däremellan. 

Målet med detta första ämnesmöte för 2020 är att:

– Att ÖB får redovisa sin bild om hur bemötandet är kopplat till vår förmåga att kunna tillväxa.

– Att vi tillsammans kan diskutera/sammanfatta hur förband, skolor och centrum arbetar såväl preventivt som reaktivt med bemötandet i vardagen och utbildningen. 

– Att vi tillsammans diskuterar behovet av och förväntningar på ett gott chefskap och ledarskap 

– Att vi utbyter erfarenheter mellan nätverksdeltagarna. 

– Att FMLOPE ges möjligheten att sammanställa de under 2019 genomförda ämnesrelaterade aktiviteter samt de som är planerade för 2020.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *