Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Varför och hur?

fmlope

– Varför blir det som det blir när man gör som man gör? Varför blev det som det blev när jag gjorde som jag gjorde? Hur ska jag göra så det blir som jag tänkt det ska bli? Mikael Lindholm inleder den 23:e handledarutbildningen i utbildningsmetodik.

– Ni ska göra utbildning, samtala om den, dra slutsatser och omsätta dem, fortsättare han genomgången. Handledarna presenteras och 20 minuter senare får eleverna i uppgift att delge sina tankar och reflektioner från uppgiften de fått lösa på egen hand före kursstart. De är indelade i sex grupper om fyra i varje och har inte setts förut. Nu börjar de sin resa mot målet, att bli handledare utbildningsmetodik, med examination framåt jul 2019. Samtalen inleds och snart märks det inte att de alldeles nyss träffade varandra för första gången.

Målet med utbildningen är att tillsammans med andra utbildare kunna föra utvecklande samtal, i syfte att utveckla förståelsen för hur olika val av utbildningsmetodik påverkar förutsättningarna för lärande. Slutsatserna av samtalen ska omsättas i praktiskt utbildningsarbete.

Magnus Möller från Luftvärnsregementet, Lv6, och Mikael Gudmundsson från FMLOPE är två av handledarna.

Fortsättning följer, vi kommer att följa utbildningen och fylla på raden av artiklar här på bloggen.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *