Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Thomas Grevholm antar nya utmaningar

fmlope

Thomas Grevholm har under många år arbetat vid FMLOPE. Nu väntar nya utmaningar och här följer hans hälsning.

Hej,

Efter flera års gärning med att tillsammans med FMLOPE och er alla bidra till Försvarsmaktens utveckling inom ledande och lärande är det nu tid för mig att anta nya utmaningar.

Den 1 juli tillträder jag befattningen som Försvarsmaktens Utbildningsförvaltare vid Högkvarteret. Jag kommer att tillsammans med medarbetare vid PROD FPE UTB att fortsätta arbetet inom vårt utbildningssystem i tider av tillväxt och förmågeutveckling.

Under mina senaste år vid FMLOPE har jag främst hållit samman det ämnesrelaterade arbetet inom ledarskap och pedagogik i Försvarsmakten. Från att det emellanåt spretade en del avseende innehåll och mål har vi nu en tydligare progression och lärandemål som taktar med kraven på generell förmåga. Vägen har inte alltid varit lätt och balansen mellan generella förmågor och befattningsspecifika krav har varit viktig i koordineringen av ledarskap och pedagogik i Försvarsmakten och i stödet till våra frivilligorganisationer.

Trebefälssystemet har fått effekt och nu är det viktigt att hålla fast på den inslagna vägen. Officeren ska verka som chef och specialistofficerare tillsammans med gruppbefälen ska utbilda krigsförbanden. Rollspelet att sida vid sida verka som ledare och utbildare i vardagen blir allt tydligare. Vi har generellt ett gott ledarskap i Försvarsmakten, men samtidigt behöver vi bli än skickligare på att organisera utbildning. Färre ska utbilda fler, i hela organisationen, och då måste vi också vara redo att tillämpa olika metoder för lärande och yrkesutveckling. Detta är något som bl.a. kommer att fortsatt diskuteras vid nästa ämnesmöte som genomförs i Linköping den 8-9 oktober.

Under de senaste sex åren har vi stärkt samarbetet med vårt idag väl fungerande ämnesföreträdarnätverk i Försvarsmakten. Det är med stolthet jag ser tillbaks på dessa år och allt det fantastiska jobb som genomförs inom ledarskap/befälsföring och pedagogik/förmåga att utbilda i organisationen.

Tack till Er alla, ha en fin sommar och jag önskar Dig stort LYCKA TILL i ditt fortsatt viktiga arbete till gagn för förmåga att leda och utbilda!

Mvh

Thomas

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *