Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Värdefullt möte om hur utveckla lärmiljöer

fmlope

Deltagarna ger betyget fem av sex möjliga i utvärderingen av mötet med nätverket Utveckla Lärmiljö. Konstruktiva utvecklingsförslag stimulerar fortsatt arbete.

Marie Meigård, FMLOPE, välkomnar till nätverksmöte Utveckla Lärmiljö

Nätverksmötet genomfördes den 8-9 maj i Halmstad med Försvarsmaktens tekniska skolor (FMTS) som värd. Fokus var att diskutera förutsättningar för utveckling av utbildningsmetodik och lärmiljöer med stöd av modern teknik.

FMTS visade några av sina lärmiljöer. Vi diskuterade och utbytte erfarenheter hur förband, skolor och centrum aktivt arbetar för utvecklade lärmiljöer. Deltagarna informerades om genomförda och pågående arbeten inom ramen för FMLOPE utvecklingsarbete. Flera av deltagarna imponerades av FMTS arbete med verksamhetsledning och såg det som en målbild. Samtidigt var det flera som såg det som svårt att omsätta flera av upplevda lärmiljöer i egen verksamhet.

Högkvarterets redovisning av IT-infrastruktur efterfrågades. Likaså erfarenheter av nätbaserade metoder från GU. Både det personliga värdet av mötet som hur det positivt påverkade vardagen på jobbet bedömdes som stort. Vi fick konstruktiv kritik och förslag på innehåll vid kommande möte som vi nu har en idé om hur vi ska forma.

Tack till alla engagerade deltagare! Inbjudan till ett höstmöte kommer.

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *