Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Värdefullt möte om hur utveckla lärmiljöer

fmlope

Deltagarna ger betyget fem av sex möjliga i utvärderingen av mötet med nätverket Utveckla Lärmiljö. Konstruktiva utvecklingsförslag stimulerar fortsatt arbete.

Marie Meigård, FMLOPE, välkomnar till nätverksmöte Utveckla Lärmiljö

Nätverksmötet genomfördes den 8-9 maj i Halmstad med Försvarsmaktens tekniska skolor (FMTS) som värd. Fokus var att diskutera förutsättningar för utveckling av utbildningsmetodik och lärmiljöer med stöd av modern teknik.

FMTS visade några av sina lärmiljöer. Vi diskuterade och utbytte erfarenheter hur förband, skolor och centrum aktivt arbetar för utvecklade lärmiljöer. Deltagarna informerades om genomförda och pågående arbeten inom ramen för FMLOPE utvecklingsarbete. Flera av deltagarna imponerades av FMTS arbete med verksamhetsledning och såg det som en målbild. Samtidigt var det flera som såg det som svårt att omsätta flera av upplevda lärmiljöer i egen verksamhet.

Högkvarterets redovisning av IT-infrastruktur efterfrågades. Likaså erfarenheter av nätbaserade metoder från GU. Både det personliga värdet av mötet som hur det positivt påverkade vardagen på jobbet bedömdes som stort. Vi fick konstruktiv kritik och förslag på innehåll vid kommande möte som vi nu har en idé om hur vi ska forma.

Tack till alla engagerade deltagare! Inbjudan till ett höstmöte kommer.

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *