Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Aktivt lärande vid GU – Examination

fmlope

Varje utbildningsvecka vid instruktörsutbildningen avslutas med examination. Uppgifter har tilldelats löpande från första dagen. Det är enskilda uppgifter, gemensamma frågeställningar till grupperna och gruppindividuella uppgifter. Försvarsmaktens lärplattform är en gemensamma bas.

Mikael Björkman, pedagogisk utvecklare vid Sjöstridsskolan.

Examinationerna genomförs i en lektionssal som är möblerad som ett rum för lärande eller ett så kallat Active Learning Classroom (ALC). Försvarsmaktens lärplattform är basen där allt material under kursen samlas. Såväl fakta med schema osv, som enskilda och gruppuppgifter med diskussionstrådar finns här. Under examinationen genomförs enskild reflektion, gruppvisa samtal som sedan redovisas för alla grupper och därefter diskuteras tillsammans.

Exempel på examinationsuppgift efter andra utbildningsveckan.

REFLEKTERA ENSKILT 30 minuter om ditt lärande och upplevelser under vecka 2.

Skriv ned:

– Tre punkter som du upplevt som positiva.

– En punkt som du vill utveckla och hur du vill göra det.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *