Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Aktivt lärande vid GU – Val av metod

fmlope

– Har vi lärt ut fel? Skratten från gruppen när de upptäcker att en detalj blev fel. Bilderna i boken Soldaten i fält (SoldF) diskuteras. Stämningen är god vid instruktörsutbildningen inför rekryternas Militära Grundutbildning på Sjöstridsskolan (SSS).

SoldF är ett soldatreglemente som bland annat riktar sig till instruktörer som kan använda den som ett hjälpmedel vid den grundläggande soldatutbildningen. Utbildningsmoment som ska genomföras under den militära grundutbildningen fungerar under SSS instruktörsutbildning som verktyg för att tränas som instruktör, samtidigt fräscha upp kunskaperna och för att reflektera över val av metod.
https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/publikationer/soldf.pdf 

Förflyttningssätt visas.

Planering inför övningsmoment.

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *