Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Aktivt lärande vid GU – Övningsfältet

fmlope

Lär känna ditt övningsfält! Många timmar under militär grundutbildning genomförs på övningsfält. Alla ser olika ut, har olika förutsättningar och det gäller att känna det väl. Under några timmars orientering och besök fick eleverna lära känna platser, funktioner och bestämmelser. En grundsten inför resten av utbildningen är lagd.

Instruktörseleverna fick en lång rad av uppgifter att lösa på övningsfältet. Uppgifter med tydlig koppling till platser och funktioner de kommer att använda under grundutbildningen av värnpliktiga till hösten.

Vilken nyckel passar till vedförrådet? Var finns den?

Hur många monitorer finns det på denna skjutbanan?

En detalj i säkerhetsbestämmelserna för just denna plats ska kollas upp.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *