Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Aktivt lärande vid GU – Inskjutningsövning

fmlope

Efter utbildningen ska kursdeltagarna erhållit så pass goda kunskaper att de, utan handledning, ska kunna agera som instruktör/gruppchef i de övningar som genomförs inom ramen för GMU och GU. Så är syftet i kursbeskrivningen till instruktörskursen. Dagens inskjutningsövning är ett exempel på grundläggande vapenutbildning som instruktörerna ska kunna genomföra. Övningen är ett verktyg för att eleverna ska träna på att skriva övningspm enligt fastställd mall för att säkerställa att alla bestämmelser följs, välja pedagogisk metod för att bäst nå målet och att reflektera över och ge feedback till de tre andra gruppernas val av metod.

Mikael Björkman inleder eftermiddagen på skjutbanan.

Inför visitation före skjutning.

Visitation före skjutning.

Vi hjäper varandra.

Avstämning

Övningen fortsätter.

Visar skjutställning.

Hjälper till att skapa en bra skjutställning.

Reflektion och diskussion av träffbild.

Siktet justeras.

Lappklistring.

Tillbaks efter markering.

Gruppvis diskussion av övningsmomentet.

Genomförandegruppen redovisar först. Därefter grupp för grupp redovisar vad de uppmärksammat och gre feedback.

Den pedagogiske utvecklaren förbereder inför dagens sammanfattning.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *