På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utveckla Försvarsmaktens lärmiljöer!

fmlope

Hur utbildar vi fler med befintliga resurser med bibehållen eller ökad kvalitet? Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad (FMTS) jobbar framgångsrikt med kompetensutveckling av lärare och utvecklingen av sin utbildningsprocess. Detta i en komplex miljö, med kvalificerade system och höga krav som berör samtliga av Försvarsmaktens arenor och försvarsgrenar. Deltagarna i Försvarsmaktens Nätverk Utveckla Lärmiljö träffas vid FMTS den 8-9 maj för att inspireras.

Foto: FMV

Under nätverksmötet kommer vi att få förevisningar av olika lärmiljöer på FMTS och diskutera och utbyta erfarenheter hur förband, skolor och centrum aktivt arbetar för utvecklade lärmiljöer.

Mot bakgrund av att Försvarsmakten genomgår flera stora förändringar samtidigt som personalförsörjningen är en av de största utmaningarna vi har framför oss så är det tydligt att färre ska utbilda fler för att Försvarsmakten ska uppnå de målsättningar och förväntningar som finns hos våra uppdragsgivare. Här finns det utmaningar som vi tillsammans kan möta.

Hur utbildar vi fler med befintliga resurser med bibehållen eller ökad kvalitet?
Vilka krav ställer det på våra lärare och instruktörer?
Vilka krav ställer det på våra lärmiljöer?
Hur påverkar det kvaliteten på slutprodukten?

FMLOPE har uppgiften att leda Försvarsmaktens utveckling inom ledarskap och pedagogik. År 2018 startade vi ett nätverk för de som jobbar med eller är intresserade av utveckling av lärmiljöer och nätbaserat lärande. Genom nätverket erbjuder vi stöd och utbildningar till förband, skolor och centrum i Försvarsmakten avseende Pedagogik- och metodutveckling samt bjuder in till möten och workshops.

Vi har efter dialog med flertal förband konstaterat att det finns fortsatt behov av att utveckla organisation, personal och rutiner avseende pedagogik och utbildningsmetodik inklusive införandet av ny teknik och nätbaserade metoder för att på ett så pedagogiskt och effektivt sätt som möjligt uppfylla förbandens behov av rätt kompetens.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *