Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Aktivt lärande – något för dig?

fmlope

Aktivt lärande är ett pedagogiskt koncept som Sjöstridsskolan i Karlskrona (SSS) anammat med framgång. De har följeforskat sin utveckling och inspirerar andra att följa efter. Den främsta anledningen till att de inledde sin pedagogiska utvecklingsresa var det ökade antalet studerande inom specialistofficersutbildningen. Nu breddar de det pedagogiska konceptet för att under 2019 omfatta även rekryter vid militär grundutbildning. Självklart med forskning påkopplat.

ALC-miljön möjliggör undervisning med god kvalitet i större studerandegrupper och både studerande och lärare har en över lag positiv upplevelse av lärande och undervisning i miljön”. ALC är en förkortning av Active Learning Classroom vilket på svenska blir: ”Rum för aktivt lärande”. Citatet ovan kommer från den presentation som SSS gav vid den stora konferensen NU2018 som vänder sig till alla som är engagerade i svensk högre utbildning.

”Efter att jag lärt mig förstå klassrummet så fungerar det jättebra.” Det är ett citat från en av de studerande vid SSS som omnämns i den slutrapport som Elisabet Malvebo, ansvarig för följeforskningen, har gett ut. Intresserad? Läs mer i rapporten, kontakta oss eller SSS vid frågor. https://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/files/2018/10/slutrapport-foljeforskning-ellenabben-rum-for-aktivt-larande-2018-05-21.pdf
Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *