Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Högre utbildning i framtiden

fmlope

Försvarsmakten ska växa. Vad behöver utvecklas inom ledarskap i högre utbildning mot en större krigsorganisation? Hur kan din del i Försvarsmakten bidra till detta? Vad är det för ledare och ledarskap Försvarsmakten behöver mot framtiden? Det var några av de frågeställningar som deltagarna gavs att arbeta med under ämnesmötets sista dag.

Marie Meigård och Lisa Rosén Eliasson

Som underlag för diskussionerna gavs en bild av hur den nuvarande högre utbildningen historiskt utvecklats och hur den ser ut idag.

Stefan Broén

Magnus Einarsson och Stefan Broén från Militärhögskolan i Halmstad gav bilden av innehållet i den högre specialistofficersutbildningen (HSOU) med koppling till ledarskap.

Magnus Einarsson

Thomas Grevholm delgav aktuellt läge för den planerade internationella, gemensamma utbildningen inom ledarskap på strategisk nivå vid Baltic Defence College (BDC) för de högsta specialistofficerarna (OR9).

Thomas Grevholm

Ledarskap i högre utbildning vid Försvarshögskolan (FHS) presenterades av Jan Fredriksson och Torbjörn Engelkes under rubriken ”Akademisk utbildning – En begränsning eller möjlighet för Försvarsmakten?
Deltagarna fick en historisk bakgrund, frågan om den akademiska ledarskapsutbildningen är ett stöd för Försvarsmakten och utvecklingen mellan FHS och Försvarsmakten. Jan går vidare mot nya utmaningar och vi tackar för fint samarbete genom åren. Torbjörn Engelkes är doktorand och gav inblick i sitt arbete. https://www.su.se/profiles/toen7439-1.263178

Torbjörn Engelkes och Jan Fredriksson

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *