Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ledarskap i högre utbildning och organisation

fmlope

Ämnesmöte ledarskap och pedagogik våren 2019 med målet att deltagarna ska få ökad förståelse kring ledarskap i högre utbildning, chefskap och ledarskap på högre nivåer och fördjupad inblick i chefskap och ledarskap i ”command team” på högre organisatorisk nivå. Här en ögonblicksbild från mötet med representanter från hela Försvarsmakten inklusive Hemvärnet och de frivilliga försvarsorganisationerna.

Thomas Grevholm, FMLOPE, planerar, leder och genomför ämnesmötet.

Syftet med mötet är att bidra till fortsatt utveckling av ett gott chefskap och ledarskap i Försvarsmakten. Anders Svensson, regementschef för Luftvärnsregementet, delar med sig av några intryck från ledarskapssituationer under sin karriär, nu senast som regementschef. 

Anders Svensson

Bland mycket annat ställer han sig frågan om hur han som regementschef ska agera i sitt ledarskap. Hur ska man hålla fingrarna från syltburken och hur ska man styra?

Han menar att man behöver veta; Vart går skutan? Hur ska jag agera före de formella styrningarna kommer? Du kommer som chef och ledare kommer alltid i efterhand. Din personal efterfrågar alltid svar från dig som chef. Detta är en av de största utmaningarna.

Innan han lämnar över till frågestund och diskussion ger han en kort avslutning. Du måste ha personalen med dig. Chefer i organisationen tar ansvar och måste få förutsättningar för det. Han avslutar med ett gott råd; Ge er aldrig in i syltburksförfarandet, då eroderar du ledarskapet.

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *