Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utveckling lärmiljö i Kvarn

fmlope

FMLOPE fick vara med och följa mötet där lärare på Markstridsskolan (MSS) i Kvarn samlades för att utveckla sina lärmiljöer. Fokus var på hur man på bästa sätt kan använda den lärmiljö som det alldeles nya ALC (active learning classroom) på Kvarn innebär. Magnus Gudmundsson rapporterar från mötet.

Joakim Carlsson tillbaka på en tidigare arbetsplats. Foto: Magnus Gudmundsson.

Två dagar på MSS i Kvarn, för att sitta med på deras information/utbildning för lärare, för att de ska kunna utbilda modernt och effektivt i deras ALC miljö var inspirerande och nyttigt.

Vi fick en kort introduktion i hur man skulle kunna använda sin mobila enhet (här har man valt iPad) som stöd. ALC upplevs vara teknikintensivt, men måste inte vara det. För att lärarna ska känna sig trygga i en teknikintensiv miljö måste de ha mer utbildning i metod och teknik och ha tekniksupport nära. De behöver också stöd i presentationsteknik och betonar vikten av teamwork mellan lärarna så de kan stödja varandra.

Det var första gången man hade sitt ALC i full drift och självklart fanns det tekniska fnurror, men med hjälp av Matts Larsson, IKT pedagog, så kunde allt snabbt rättas till.

Härligt att se engagemanget hos deltagarna, det finns ett driv och ett moment framåt samt en vilja att förändra. Framåt MSS!

Vi på FMLOPE hade olika uppgifter och mål med besöket. Magnus Gudmundsson fick många inspel om och kunde diskutera kommande behov av externa produktioner av digitala lärresurser och pedagogiska lösningar. Joakim Carlsson fick en personlig upplevelse i hur långt MSS har kommit, hur planeringen av den fortsatta pedagogiska utvecklingen och nätbaserat lärande ser ut och kunde knyta kontakter. Andreas Perqvist, som är ny på FMLOPE, fick uppleva hur en modern utbildningsplats i Försvarsmakten kan vara uppbyggd, fungerar och kunde knyta kontakter för att bättre kunna vara stöd för lärarna i Försvarsmaktens lärplattform.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *