Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

GU-F uppdateras

fmlope

Över 800 elever från de frivilliga försvarsorganisationerna genomför grundläggande soldatutbildning för frivilliga (GU-F) med start på FM lärplattform, itslearning, varje år. Kursmodulerna har mer än tio år på nacken och det är dags att uppdatera dem.

Från vänster sittande: Stefan Borén, Anders Troedson och Magnus Gudmundsson. Stående: Ulf Hammarlund, Joakim Carlsson och Andreas Perqvist.

Ulf Hammarlund från Försvarsutbildarna och Anders Troedson från Flygvapenfrivilligas riksförbund (FVRF) på möte med FMLOPE och bland andra Magnus Gudmundsson som var den som gjorde hela utbildningspaketet som sjösattes 2008. Numera använder Försvarsmakten en extern leverantör. Det är dags att uppdatera utbildningen och FMLOPE har många funderingar och förslag på hur det skulle kunna gå till.

De nätbaserade utbildningsmodulerna skulle med fördel kunna användas vid såväl grundläggande soldatutbildning (GU) som vid kombattantutbildning. Det finns enorm potential om man utformar dem i brett samråd med Försvarsmaktens olika kompetensföreträdare och de frivilliga försvarsorganisationerna (FFO). Då skulle alla som arbetar med grundläggande soldatutbildning med lätthet kunna använda hela eller delar av det smörgåsbord av utbildningsmoduler som finns på lärplattformen.

– Som utvecklingsenhet i Försvarsmakten med ansvar att utveckla hela Försvarsmaktens förmåga inom området så ser vi samarbete med FFO som mycket betydelsefull, säger Stefan Borén, chef för FMLOPE.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *