Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

SKANFORUM 2019

fmlope

Moraliska och etiska överväganden i ledarskapet – hur tränar vi våra gruppbefäl och officerare i detta? Omdömesförmåga i ledarskapet – hur arbetar respektive nation för att utveckla den förmågan? Det är två förslag på frågeställningar som kan komma att behandlas på kommande SKANFORUM.

Bild från Sjøkrigsskolens Facebooksida

Det skandinaviska nätverket för forskning och utveckling av militärt ledande (SKANFORUM) har mötts sedan 2002. Nätverket träffas årligen och värdskapet roterar mellan Danmark, Norge och Sverige. Norge står som värdnation för 2019 års SKANFORUM som genomförs vid Sjökrigsskolen i Bergen den 7-9 maj.

Syftet med SKANFORUM är att inspirera och dela kunskap kring:

  • Forskning inom ledande och ledarutveckling
  • Erfarenhetsutbyte inom ledande och ledarutveckling
  • De undersökningar som görs kring trender och tendenser inom ledande och ledarutveckling
  • Varje lands organisering vad gäller militärt ledarskap och forskning

I januari genomförs styrgruppsmöte där tema och upplägg fastställs. FMLOPE är sammanhållande för den svenska delegationen som sammansätts utifrån temat och med bred representation från Försvarsmaktens verksamheter. Försvarshögskolan bjuds in att delta med forskare och lärare.
Förslag till frågeställningar sänds till FMLOPE senast 7 januari.

 

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *