Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Aktuellt läge i lärmiljöerna

fmlope

Läget i Försvarsmaktens lärmiljöer varierar kraftigt mellan förband, skolor och center. Det kunde nätverket Utveckla Lärmiljö snabbt konstatera vid dagens möte. Tillgången till moderna lärmiljöer med tekniskt stöd är väldigt olika stort. Viljan till pedagogikutveckling är däremot stor överallt. Deltagarna rapporterade och diskuterade med gott humör.

Fr v. Joakim Carlsson, Magnus Gudmundsson, Stefan Borén och Marie Meigård. Samtliga från FMLOPE.

Försvarsmaktens nätverk Utveckla Lärmiljö möttes ”på riktigt” idag för första gången sedan det skapades i våras. Fokus är att driva utveckling genom att erfarenhetsutbyte. Mötet genomfördes  via nätmötesverktyget på Försvarsmaktens lärplattform där det spelas in och är tillgänglig för alla i nätverket.

Tillgången till, och utvecklingen av, moderna lärmiljöer i Försvarsmakten skiljer sig väldigt mycket åt. Allt ifrån de som inte har tillgång till varken utrustning och trådlöst nätverk alls, till de som på kort tid fått gehör för att bygga upp trådlösa nätverk med stor kapacitet med tillgång till handburna enheter och de som arbetat nätbaserat i moderna lärmiljöer under flera år och driver ett omfattande utvecklingsarbete.

Det pedagogiska konceptet – Rum för aktivt lärande, så kallat Active Learning Classroom (ALC), ligger högt på mångas önskelista. Det som är en vision för några är ett forskningsprojekt för andra som anammar det även vid GU, ser stora möjligheter till utveckling och begränsas enbart av bristen på tid.

Betydelsen av nätverket Utveckla Lärmiljö framhölls som mycket viktigt då det innebär att man kan peka på andras utvecklingsarbete för nyckelpersoner i den egna organisationen. Det är lättare att arbeta med pedagogisk utveckling när chefen ger sitt stöd.

Nästa gång nätverket träffas blir under våren 2019 och vår önskan då gärna på plats hos någon som vill visa sin lärmiljö för oss andra.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *