Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Pedagogisk utveckling i fokus

fmlope

What is the best use of face-to-face-time with students? Det var den avslutande frågan när en liten delegation från Försvarsmakten i Halmstad och FMLOPE besökte Malmö Universitet.

Marie Meigård, Joakim Carlsson, Marie Leijon, Magnus Gudmundsson, Magnus Persson, Mattias Hallgren och Sandra Hellström.

Universitetslektor Marie Leijon berättade om pedagogiskt utvecklingsarbete. Marie är fil.doktor i pedagogik och djupt engagerad i universitetets pedagogiska utvecklingsarbete.

Hon beskrev hur de arbetat från ett underifrånperspektiv där it- och lokalansvariga hade bejakat omformning av lokaler så att några av dem kunde göras om till rum för aktivt lärande, Active Learning Classroom (ALC). Och först efteråt hade de system på universitet som ska samverka kommit ikapp. Nu var den breda representationen med bla byggnads- service-, it-, biblioteks-, student-, lärar-,  och pedagogisk utvecklingsgrupp engagerade med antagen lärandemiljöstrategi osv.

Nu är klassrummen där och får bokas efter förfrågan av de som har fått ”körkort” och vet hur de ska användas. Efter en genomgång av aktuellt läge på lärosäten som använder ALC och hur Malmö universitet går vidare avslutades mötet med en värdefull diskussion.

Just hur tiden i klassrummet i mötet med elever bäst används till lämnar vi just nu obesvarad och ser gärna att våra engagerade läsare och följare ger oss inspel.

Vi vill sända ett tack till Marie Leijon för besöket och tar med oss en rad erfarenheter till vårt fortsatta utvecklingsarbete i Försvarsmakten.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *