Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utmärkelse för pedagogiskt utvecklingsarbete

fmlope

Thomas Grevholm, regementsförvaltare på FMLOPE, erhöll Flygvapenfrivilligas Riksförbunds förtjänsttecken.

Fotograf: Lars Pettersson, FVRF

Regementsförvaltare Thomas Grevholm, FMLOPE, erhöll Flygvapenfrivilligas Riksförbunds (FVRF) förtjänsttecken vid en ceremoni på Flygvapenmuseum i samband med FVRF riksstämma 2018.

Vi gratulerar Thomas och frågar samtidigt hur det kom sig att han tilldelades detta förtjänsttecken?
– I vår roll som Försvarsmaktens ämnesföreträdare ledarskap och pedagogik är det viktigt att frivilliga försvarsorganisationer (FFO) är representerade i vårt ämnesföreträdarnätverk. Sedan några år tillbaks är FVRF representant för pedagogik och utbildningsmetodik och Svenska Lottakåren är representant för ledarskap och befälsföring, säger Thomas.

De senaste åren har vi på FMLOPE tillsammans med FVRF gjort ett större revideringsarbete av två av deras instruktörsutbildningar (IK-G och IK-T). Vi har tillsammans utvecklat kursmål och innehåll så att progression och förmåga att verka som instruktör blivit tydligare och väl hänger ihop med FM utbildningar inom utbildningsmetodik. Vi uppfattar från kurschefer och andra inblandade i FVRF instruktörskurser att förändringarna som gjorts är uppskattade och positiva.
– Jag uppfattar att mitt bidrag och aktiva stöd i FVRF pedagogiska utvecklingsarbete är främsta skälet till utmärkelsen. Jag uppskattar utmärkelsen men gläds främst åt att FVRF utvecklat sina instruktörsutbildningar i en väldigt positiv riktning, fortsätter Thomas.

Fotograf: Lars Pettersson, FVRF

De frivilliga försvarsorganisationerna och deras verksamhet är betydelsefulla för Försvarsmakten. De utbildar ett stort antal medlemmar som med sin kompetens kan krigsplaceras i Försvarsmakten.
-Deras utbildningar leder till att de bidrar till att stärka Försvarsmaktens sammantagna förmåga och tillväxt. FMLOPE kommer fortsatt att värna om att frivilligorganisationernas utbildningar inom ledarskap och pedagogik håller fortsatt hög kvalité och vi ser fram emot fortsatt gott samarbete. Jag är imponerad av allt bra som genomförs av alla som engagerar sig i de frivilliga försvarsorganisationerna och vi ska fortsätta utveckla detta tillsammans, avslutar Thomas.

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *