Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hur påverkas Försvarsmakten av Digitaliseringen av skolan – en långsiktig utmaning när samhället förändras?

fmlope

De som kommer till Försvarsmakten kommer från en digitaliserad värld. Hur ska Försvarsmakten möta dem och använda sig av digitaliseringens möjligheter? Här en artikel från bloggen Spaningen som låtit två forskare från Göteborgs universitet och Högskolan Väst samt beslutsfattare, tjänstemän, skolledare och lärare från Skellefteå och Lidingö dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Regeringen har beslutat om en nationell strategi för att digitalisera skolan och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) arbetar med att ta fram en handlingsplan som ska lägga grunden för en långsiktig och likvärdig verksamhetsutveckling i hela landet. I flera av landets kommuner är man redan igång med arbetet. En av Försvarsmaktens utmaningar är mötet med nya medarbetare och hur använda digitaliseringens möjligheter. Artikelns underrubriker (nedanstående) beskriver den värld de kommer från. Länk till artikeln http://www.spaningen.se/digitaliseringen-av-skolan-en-langsiktig-utmaning-nar-samhallet-forandras/

En central fråga som sträcker sig över alla verksamhetsområden

Skapa utrymme för förändring

Det gäller att få delarna att hänga ihop och att alla drar åt samma håll

Lär med och av varandra

Hur behöver skolan förändras när samhället blir alltmer digitalt?

Ett begripligt och hanterbart sammanhang

Kollaborativt lärande och kollegialt erfarenhetsutbyte

Skolan måste bli en aktiv aktör som driver utvecklingen

Digitaliseringen ska skapa utvecklingsmöjligheter

Vad behöver lärare kunna när undervisningen i allt högre grad blir digital?

Personlig blogg

Krigsförbandens verklighet är utgångspunkten för FMLOPE – enheten som leder Försvarsmaktens utveckling av ledande och lärande (ledarskap och pedagogik).

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *